Na jó, csak vicc, bár, csak félig az.
Amúgy meg szerintem inkább szivar, vagy én vagyok nagyon béna, de mindegy is. Nem ez a lényeg. A VKF válogatásom runner-up versenyzője, amit kár lett volna kihagyni, ráadásul a VKF-es művem maradék réteslapjait is hasznosíthattam általa. (Tehát ez NEM a VKF mű.)
Csak mértékkel, mert ha egyszer rákap az ember, nehéz abbahagyni. Pont mint a cigit. Pláne a mentolosat. Szal íme egy jótékony gigaszivar (vagy blunt, ha már zöld is van benne?) anti-dohányosoknak, meg mindenkinek.
Tudnivalók: fingerfood, és a minőségkontroll eredményeként biztonsággal állítható, hogy langyosan a legjobb.
Fetás-mentás szivarkák - kb. 10 darabhoz
(eredeti recept itt)
3-4 réteslap
150g fetasajt
100g kecskesajt (krémes, hengeres fajta)
Fél doboz natúr krémsajt
Olíva olaj
100g fenyőmag
1 marék mentalevél
1 ek. citromlé
bors
Tennivalók:
1) sütőt 220 fokra melegítem
2) Fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítom
3) Összekeverem a sajtokat, krémesre
4) A mentalevelekből kiválasztok 10 nagyobb, szebb példányt, félreteszem
5) Maradék mentalevelet finomra vágom, és belekeverem a sajtos masszába
6) A sajthoz adom a citromlevet, a pirított fenyőmagot, borsozom
7) Veszek egy réteslapot, és a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem
8) Megkenem olajjal a tésztát, aztán hosszában félbevégom. (v negyedelem, ahogy tetszik)
9) Minden csík aljába teszek a krémből egy kanálnyit, a másik végébe pedig teszek egy mentalevelet, a félretett, mutatósabb példányok közül.
10) A sajtos felénél kezdve feltekerem a réteslapot, akkor jó, ha a szivarka másik végében pont betekeredik a mentalevél, és díszként sejlik át a vékony tésztán
11) Tetejét megkenem olajjal
12) Addig gyártom ilyen módon a szivarokat, amíg van a töltelékből (és a tésztából)
13) Forró sütőben kb 10 perc, ill. ameddig aranybarna nem lesz a teteje
14) Hagyjuk hűlni egy picit, tényleg langyosan a legfinomabb
És most lépek Firenzébe, ahol nagyon sok nagyon finomat fogok enni. Még jó, hogy most kezdtem fogyózni. Timing, my friend, timing. Muhaha.
5 megjegyzés:
Egészséges, tápláló.A menta bele kitünő.
Hááát, a sok olaj miatt azért csak módjával, már ha meg lehet állni. Nekem nem igazán sikerült. :)
Szia Gourmandula!
Mostanában kezdtem olvasni a te blogodat is, és nagyon tetszenek a receptek, meg a stílusod...
Megcsináltam a szivarkákat, csak én menta helyett spenótót tettem bele, nagyon jól sikerült volna, csak kifolyt a szélén a cucc...mit kell csinálni, hogy ne terüljön szét a jó kis (drága) kecskesajt egyveleg??? Felhajtsam a széleket?
Köszi a választ előre is.
Üdv,
Ányez
Szia Ányez, köszönöm szépen, örülök, hogy tetszem! :)
ha kifolyt a massza, az azt jelenti, hogy túlságosan híg lett a sajtkrémed. na de mitől lett az híg? én mezei sajtkrémet, fetát és kecskesajtot használtam, ezek kifejezetten masszívan összeálltak, nem nagyon értem, neked hogyan lett folyós. próbálkozz keményebb fajta sajttal, töményebb sajtkrémmel, jobb ötletem nincs. Másik, elvileg nem kell behajtani, nekem sem kellett, + én ráhagytam a két szélen egy pici üres sávot (kb. 1-1,5 ujjnyit), mert amikor tekered, széltében még terjeszkedik egy picit a cucc (no de ekkor sem folyik normál esetben). Remélem, hogy a következő load sikerülni fog! :) g
köszi a gyors választ, addig kísérletezek majd amig tuti nem lesz, mert nagyon bejött a cucc, hátmég ha nem folyik szerte szét:-)
további jó munkálkodást és írást!
Üdv,
A
Megjegyzés küldése