Eredeti recept csak a karib krumplira szólt, de nekem ez a kombó önmagában egy picit gejlnek tűnt, így került egyéb, a hűtőben talált és első blikkre megmentésre váró cukkíni, padlizsán és répa is a saját változatba.
Édesburgonyás kókuszos curry
Kb. fél kg meghámozott, apróra kockázott édesburgonya
Közepes méretű cukkini fele, apróra kockázva
Közepes méretű padlizsán fele, apróra kockázva
2 szál sárgarépa, vékonyra karikázva
1 1/ek olaj (nekem mogyoró)
1 ek római kömény
2/3 tk. őrölt koriander
2 közepes hagyma, finomra aprítva
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1/3 tk. chili por
2/3 tk. garam marsala
1 tk. kurkuma
1/3 tk. őrölr szegfűszeg
400 ml kókusztej
2/3 tk.fahéj (vagy kb 5 centis rúd)
só
Elkészítés:
1 evőkanál forró olajon (vagy érzésre) kb. 2 percig pirítsuk meg a köményt és a koriandert (erős közepes lángon). Adjuk hozzá a zöldségeket, keverjük jól el, majd fedő alatt hagyjuk puhulni kb 15 percet (néha bolygassuk meg a serpenyőt, hogy véletlenül se égjen le).
Közben a másik serpenyőben dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát a maradék olajon (ami nekem soha nem fél evőkanál), majd adjuk hozzá a fahéjat, chilit, garam masalat, kurkmát, szegfűszeget és további két percig pirítsuk.
Öntsük nyakon a fűszeres hagymát a kókusztejjel, rottyantsuk össze, majd öntsük hozzá a zödségekhez, keverjük el, sózzuk ízlés szerint, és főzzük az egészet puhára (kb. még 10-15 perc).
Rizzsel és/vagy tofuval is biztos jó lett volna, de én parathával ettem, aminek a hogyantsmikéntjét a következő posztban engedem az éterbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése