Valamelyik este kapcsolgatom a tévét, egyszer csak látom, hogy két igen merészen dekoltált gigantik mell főz. Máris elmúlt volna 11, és a goldon indul a műsor? Nem. Volt rendes konyha, meg tűzhely, meg fazék, pár perc után a fejét is mutatták, valami szőke bombázó, de egyedül, nem bukkant fel sem sofőr, sem szobalány. Tényleg főzött. A főszereplő viszont akkor is a két mell volt. És az ananászos répaleves. Ezért maradtam a csatornán. És bár az operatőrkolléga tőlem eltérő fókuszpontja okán meglehetősen nehezen lehetett követni az eseményeket, csak összejött a recept.
Nagyon hasonlít az all-time-favorite narancsos sárgarépa levesre, remek alternatíva lesz a téli leves-szezonban.
Hozzávalók:
(2-3 személyre)
1 kisebb ananász fele, meghámozva, felkockázva
3-4 nagyobb szár sárgarépa, meghámozva, felkarikázva
kb 3 centis gyömbérdarab megpucolva, durván felvágva
2 gerezd fokhagyma, durván felvágva
1 kisebb fej vöröshagyma, durvára vágva
1 kanál Madras curry
1 liter alaplé (én jó indiai szokás szerint a paneer főzőlevét használtam)
vaj
só, bors
Elkészítés:
- A hagymát vajon megfuttatjuk.
- Jöhet a répa, amit pár percig fedő alatt párolunk a vajban, majd jöhetnek az anananász darabkák is.
- Fedő alatt tovább puhítjuk, kb 10 perc után rászórjuk a curryt, gyorsan elkavarjuk, és felöntjük az alaplével, sózzuk.
- Fedő alatt teljesen puhára főzzük (kb 20-25 perc)
- Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, öntsünk hozzá még alaplevet.
- Korianderrel vagy snidlinggel megszórva nagyon finom.
- Valószínűleg pirított kesudióval is, de ez csak most jutott eszembe.
1 megjegyzés:
hihihi
Megjegyzés küldése