2008. augusztus 31., vasárnap

Ananászos sárgarépakrém leves

Valamelyik este kapcsolgatom a tévét, egyszer csak látom, hogy két igen merészen dekoltált gigantik mell főz.  Máris elmúlt volna 11, és a goldon indul a műsor? Nem. Volt rendes konyha, meg tűzhely, meg fazék, pár perc után a fejét is mutatták, valami szőke bombázó, de egyedül, nem bukkant fel sem sofőr, sem szobalány. Tényleg főzött. A főszereplő viszont akkor is a két mell volt. És az ananászos répaleves. Ezért maradtam a csatornán. És bár az operatőrkolléga tőlem eltérő fókuszpontja okán meglehetősen nehezen lehetett követni az eseményeket, csak összejött a recept.

Nagyon hasonlít az all-time-favorite narancsos sárgarépa levesre, remek alternatíva lesz a téli leves-szezonban.

 

Hozzávalók:

(2-3 személyre)

1 kisebb ananász fele, meghámozva, felkockázva

3-4 nagyobb szár sárgarépa, meghámozva, felkarikázva

kb 3 centis gyömbérdarab megpucolva, durván felvágva

2 gerezd fokhagyma, durván felvágva

1 kisebb fej vöröshagyma, durvára vágva

1 kanál Madras curry

1 liter alaplé (én jó indiai szokás szerint a paneer főzőlevét használtam)

vaj

só, bors


Elkészítés:

  • A hagymát vajon megfuttatjuk. 
  • Jöhet a répa, amit pár percig fedő alatt párolunk a vajban, majd jöhetnek az anananász darabkák is.
  • Fedő alatt tovább puhítjuk, kb 10 perc után rászórjuk a curryt, gyorsan elkavarjuk, és felöntjük az alaplével, sózzuk.
  • Fedő alatt teljesen puhára főzzük (kb 20-25 perc)
  • Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, öntsünk hozzá még alaplevet. 
  • Korianderrel vagy snidlinggel megszórva nagyon finom.
  • Valószínűleg pirított kesudióval is, de ez csak most jutott eszembe.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hihihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin