A hideg beköszönte két egyértelmű hozománnyal bír (és szándékosan nem használnám a kulináris oder gasztro etc. jelzőt): a forralt bor és a levesek. Illetve fordítva. De végülis olyan mindegy, mindkettővel nagyon szívesen élek, csak az egyiket jobban esik kanalazva magamba dönteni, a másiktól meg hamarabb perdülök táncra.
BP barátomnál ettem ilyet nemisolyanrégen, ezt reprodukáltam most. Minden hála érte.
(Négy személyre)
Kb. 1,2 kiló répa (szemre ment, de jó sok volt)
1 apró fej vöröshagyma
1 db narancs
1,5 liter zöldséglé
vaj, olaj
szerecsendió
só
szeletelt mandula
BP barátomnál ettem ilyet nemisolyanrégen, ezt reprodukáltam most. Minden hála érte.
(Négy személyre)
Kb. 1,2 kiló répa (szemre ment, de jó sok volt)
1 apró fej vöröshagyma
1 db narancs
1,5 liter zöldséglé
vaj, olaj
szerecsendió
só
szeletelt mandula
A répákat vékonyra karikáztam, és az apróra vágott hagymával vajon megpároltam (mikor a vaj elfogyott, olívaolajra váltottam, nem ártott neki).
Mikor félig megpuhult, felöntöttem az alaplével, enyhén sóztam, és főztem még kb. 10 percet.
Narancs héját belereszeltem, majd a fél narancs levét is belefacsartam.
Tűzről lehúz, botturmixszal neki megy, reszelt szerecsendióval megszór, done.
Jelen esetben fokozottan pirított mandulával szórtuk meg a tetejét, mindenki egyenesen a tányérjába kanalazta. (Az odakozmálás persze nem volt cél, de tanulság az van, el kell tudni dönteni, hogy a teraszon szocializálódunk vagy pirítunk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése