Először is leszögezném - K-val repülőre ülni péntek 13-án: ultrapunk.
Kettő: K szerint 12-én csütörtökön ugyanannyira. (Diktál.)
Három: az ír konyha csak azért nem múlta alul önmagát, mert nem volt semmiféle, de zéró, elvárás. Jogosan.
Négy: Jucus! Puuuusziiiiiiiiii :))))))
Öt: Viktorkának iiiiissss (coolest party-conform baby known)
Mondjuk nem is ettünk semmi írt... De ahol a fekete pudding a véres hurkát jelenti, ott nincs is kedve rendelni az embernek semmit. Nadekomolyan. Szal ettünk franciát, olaszt és indiait, meg ittunk botanical watert. Vázavíz. Most jön a cigiszünet. (Encsa! Ne menj el, mert mindjárt jövünk vissza!! Coming right back.)
Milyen az a vázavíz? Pont olyan. De. Gyógyítjja a másnaposságot. Ami Írországban nem elhanyagolható tényező, ugyebár.
És mi még nem elhanyagolható? Hát a French Connection. The very last Sauvignon Blanc. Nem tudjuk, hogy hányadik, valahol öt és nyolc között megágyaztunk neki, Inidia Arie-vel. (Mármint előbbi mennyiség üveg, mint egység.) Ja, és Aranka, szeretlekkel. Mint hangulat. Tessék rákeresni Youtube-on. Mindkettőre. India Arie és Aranka, szeretlek.
És ennek mi köze a gasztro-hoz? Semmi. Írország inkább bisztro.
Miért nem gasztro? Itt olyan nincs. Dublin nem az étkezésről szól. A nemzeti konyha, avagy olyan, mint ír konyha, nem nagyon van. Krumpli, sápadt kolbásszal. Ja, és zsír. Disznó. Hal. És nagyon sok (kiba sok) birka. (Ki tudja, mi a különbség juh és birka között??). Ja, és halszagú marhahús (!!!). Meg Guiness. De hát az folyékony. Mutatós krómozott kamionokkal. Igazából ihatatlan. Bármikor inkább French Connection. Erre koccintunk.
Egyéb benyomások:
- itt mindenki lengyel
- az ír ugyanannyira hipochonder, mint a francia, vagy a mexikói: mindenhol patikák vannak
- egy utca, egy ház-design: nulla egyéniség
- ultrakeskeny kocsibejárók: edzenek a normál méret felét kitevő szélességű országútra
- konyha-nappali-étkező szentháromság: csakazértis harmadoljuk
- Zene=U2=nemzeti kincs=nonstop ömlik a rádióból
- Az ír nők hőháztartásbéli problémái életem első komoly kultúrsokkját eredményezték: kurvoid hajlam mindenütt, kabát, vagy bármi téli ruhanemű nélkül, alkalmatlan testberendezéseken. Tényleg.
- A világ legrandább, legelőnytelenebb iskola-egyenruhája: a lányok számára, legalábbis. Ezek ismeretében nem is csoda az éjjeli kurvoid maskara. Kompenzáció. The Irish way.
Visszakanyarodva a nyitányhoz, végszó csak egy lehet: punks are not dead. Muhaha.
Ps: ja, paprikás krumpli deluxe coming up.
14 megjegyzés:
:-)))))))
Stílszerűen Szent Patrik napra :-) Én főztem Irish stew-t, és finom lett :-) lehet, hogy ott nem jól csinálják????
Niki
:-)))))
Az angol nők harisnya nélkül, kiscipőben rohangálnak télvíz idején. Dacolnak az időjárással.
Az egyenruha mókás, nekem tetszett, de valszeg gyerekként tüntettem volna ellene. Állítólag azért van, hogy ne látszódjonanak a társadalmi különbségek, attól persze még hordhat az egyik LV táskát, a másik műanyag gagyit.
Menjetek el Dublin leghosszabb kocsmájába (így is tudni fogják tuti - az Állatkert felé van), nagyon hangulatos és ott még jól is főztek).
További kellemes élményeket Nektek! ;-)
Én is voltam egyszer Májusban,5 fok, én:sapka-sál-kesztyű,ők: p*nyi szoknya és pántos felső,persze harisnya sehol ...Mondták is a fiúk hogy be kell őket rakni a mikróba...:-)Kilkennyt kell inni,az finom!
Szia!
Jól mondja Niki, stílszerűen St. Patrick napjára... én mondjuk kicsit másként emlékezek meg a mai napról, mondjuk rám hatással vannak a körülmények. Csak fejezzem már be a postomat :)
Én 2,5 éve Írországban élek. Sok minden igaz abból, amit írtál. Eleinte mi is megrökönyödtünk azon amit láttunk, a kurvoid megjelenés stb stb. Fura, de ők szeretik amikor az a szinte falatnyi ablak az ággyal egy magasságban van. Minden ház egyforma - őket nem érdekeli, ők elvannak így. Simán jó a melegítőgatya moziba és suliba, de még randira is :)
És valóban, az írek nem a konyhájukról híresek. A sápadt kolbász, ahogy hívod soha nem lesz az életem része, kétszer tettem próbát vele, de nem és nem...Niki irish stew-ja viszont valóban finom, én szeretem a colcannon-t, beef in guiness-t. Ma corned beef-t szolgálunk fel, nagyon finom...
De ez a beszámolód most végső löketet adott egy régebbi tervemhez: végre elkezdeni igazi ír ételek bemutatását a blogomon. Igenis van ami ehető itt is, még ha nem is olyan sok :)
A többi dolgon mi már csak legyintünk egyet, próbáljuk kiélvezni azt, ami élvezhető. Mi választottuk, hogy itt fogunk élni, úgy alakítjuk, hogy nekünk a legjobb legyen. Normális méretű ház, ha otthonihoz hasonló kenyér kell, veszek lengyel kenyeret. Ha fnom felvágott kell, megyek a litván boltba. Sokfelé jártunk már, gyönyörű helyek vannak itt...Dublinban merre jártatok?
üdv
Sylvia(Km)
Jajjdejótröhögtem :))
(ott komolyan mindenki lengyel?? :))
OMG!!:):) képzelem, hogy született ez a poszt.. te jó ég, még a gondolattól is jön a hangover:):):)
jaa, amúgy teljesen ül az, amit írtál az írekről... én is csak kamilláztam nagykabátban, talpig beöltözve, hogy mi a túrót csinálnak ezek miniben...
Én nem vallanám lengyelnek magam :D
Hűűűha micsoda forgalom! :))
Jó, persze van jó ír kaja, biztos, van szakácskönyvem is (bár inkább füzet az), de istenem, nem az én világom.
DP: :DDDDD bölcs asszony vagy. :DD
NYban is minden lökött sznob p. tűsarkú szandál-miniszoknya kombóban tündökölt a legnagyobb zimankóban. irtóra kiváncsi lennék az angolszász nők hólyaghurut statisztikájára! és ez komoly
kösziiiiiiiii!!! De jó volt nektek, én egyelőre csak itthonról - a partyarc Viktokával - vágyakozom utazni!
Gourmandula-a humorod is szenzációs...már csak ezért is érdemes hozzád benézni!!
kihagytátok a legjobb helyet, a cornucopiát, ejj.
http://teknosleves.blog.hu/2008/11/11/cornucopia_etterem_dublin
Sziasztok!
Hát igen, az íreket elsősorban nem a konyhájukért szeretjük... :)))
De azért az Irish stew meg a seafood chowder cool! Italnak pedig a cider... (vágyakozva sóhajt)
Én a Brazen Head-ben voltam a párommal, a régi része nagyon hangulatos. Irgalmatlan mennyiségű finom étel (már a levessel jóllaktunk), de Szt. Patrik napon nem ajánlatos menni, mert akkor futószalag van, ami azért rányomja a bélyegét a minőségre is.
Fiola
Megjegyzés küldése