3. Oaxacai hazisajttal toltott tokvirag by Maria Bonita
A legjobb, szamomra uj mexikoi etel a Maria Bonita nevu, tobb generacio ota futtatott csaladi etterem konyhajabol szarmazik. Pont azt tudja, amit a neve mond, plusz ki van rantva. A taj hazisajta nagyon hasonlit az indiai panirra. Otthon utanajarok, hogy nem ugyanaz e. Allitolag Mammasita Grannasita is igy keszitette, 1912-ben, egy almos, hideg oaxacai napon.
4. Kaktuszleves
Igazabol a kaktusz viraga feldarabolva, es magyar tojaslevesben talalva. Tenyleg. Es milyen a kaktusz fozve? Echte fott zellerszar (bocs, nem szar az, csak nincs ekezet ugyebar). Ellenben a felvezetoben beigertekkel, ezt a jaratot asszem megsem engedhetem elinditani. Turistalehuzasnak tunne.
Holnap is jelentkezem, immaron Guatemalaval ismertetem a nagyerdemut, kevesbe gasztronomiai, mint inkabb tarsadalami ill. szocialis vonatkozasu, szigoruan szubjektiv szemuvegemen at terkepet rajzolva. Ennek ket oka van. Mindenkire rabizom a talalgatasokat, aki beletalal, kap egy turorudit. :)
1 megjegyzés:
Na végre!!! Igen ínycsiklandóak az illusztrált étkek, igazán küldhetnél egy kis kukuricás akármit, én bevállalnám! :o)
(Vajon az itthoni, fejemre nőtt kaktuszokból nem lehetne levest főzni? Mert látványuk esztétikailag már nem nyújt nagy élményt!)
Várjuk nagyon a holnapi szociografikus beszámolót is (bár Paps szerint inkább jöhetnél már haza !) :o) Pussz!
Megjegyzés küldése