2008. január 20., vasárnap

Indulamandula p1

Gourmandula elindult. A blog ideiglenesen temat bovit, kommunikacios csatornakent ugyanis messze ez a legegyszerubb modja eletjelek kuldesenek.

Indulamandula P1

Elindultam.
A Madridban eltoltott fel nap onmagaban megerne egy kulon beirast, annyi brutal finomat talaltunk, nem is beszelve a csodas riojai vorosborokrol (GOOD LORD). Ezt majd egyszer, maskor, roviden annyit, hogy regen nem szalltam ilyen batran repulore.

Mexikovarosba pentek hajnalban erkeztunk, es a franciak altal epitett, viszont a parizsi metrot csak kiterjedtsegeben idezo, de german tisztasagu pedans metroval azonnal a buszpalyaudvart vettuk celba.
Irany: Oaxaca

A buszpalyaudvaron a german kollegak meg mindig hazai terepkent kozlekednek, minden szervezett, sehol egy eldobott szemet.

7 oraval kesobb megerkeztunk Oaxaca varosba, Mexico egyik legfontosabb ipari varosaba. Persze nem gazdasagi jelentosege, hanem a vilagorokseg reszeve nyilvanitott belvarosa, fanatsztikus konyhaja, es bohem milioje okan kerult nalunk is a terkepre.

Fotok vannak, de a kabelt sikeresen a szallason hagytam, igy mig az eteles, ill. egzeb elmanybeszamoloba belevagnek, gyorsan par benyomas...

Erdekes: nemcsak a metrohalozat idez francia hangulatot. Ennyi gyogszertart en meg Franciaorszagon kivul sehol nem lattam.

Finom: chilis porkolt sosmogyoro, limecikkellyel talalva - isteni

Meg finomabb: gigant Margarita

Bonusz: gigant Margarita 500 Ft

Meredek: a gyogszertar egyfajta ejjelnappali funkciot is ellat, es cigarettat is arulnak.

Keeeeesz: cigit szemrebbenes nelkul ad a patikus, ellenben mikor tequilat kertunk (van ez igy), akkor hatalmas szemeket meresztett rank. ...megiscsak egy patikaban vagyunk. Cultutal differences strike back.

Mennem kell. Irany a pacific.

Ami jon: kepek, es kaktuszleves, hazisajttal toltott tokvirag, tortilla leves, meg amibe meg belebotlok.

Pusz,
D

2 megjegyzés:

gildiko írta...

Wwáoóóó!!! :o)))
Mégiscsak érdemes volt ide benéznem, így a rövid, de velős sms-eknél kicsit élményekben gazdagabb beírásokban is részesülök-lünk!
Pussz!

Névtelen írta...

várom én is nagyon az útközbeni beszámolót!!!! (bár 1-2 momentumról értesülök máshonnan is:)) na meg persze hazaérkezés után a recepteket!

juci

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin