2009. július 22., szerda

Gourmandula update


Extracípősz gyros á la Sound


Zajlik az élet, csak most nem feltétlenül a konyhában. Eltűntem. Megint.

1. Nem volt gépem. Most működik, újra, éljen-éljen. Billel pedig búcsút intettünk egymásnak.
2. Süvít a nyár. !!! :))) Ezzel párhuzamosan állandóan eszem, nagyon jókat méghozzá. Utcai mulatságok, hajók, koncertek és fesztiválok alá és közé tűzdelt gyrosokkal, hambikkal, hotdogokkal, lángosokkal (sajtos tejfeles, no question), koviubis-sültkolbis menükkel, grillpartikkal, párizsis - májkrémes - paprikás szalámikkal zsúfolt, roppanós zöldpaprikával takart szendvicsekkel teli, édes napok ezek. Egyébként utóbbi szendvics külön posztot megérne, annyira odaüt.


Azért a konyhában is megfordulok, készült lekvár (vörösboros limoncellos meggy, mandulás vaníliás pirosbogyós, valamint étcsokis meggy), ami azért különös, mert én tulajdonképpen nem is szeretem a lekvárt, de annyira tetszett a befőzés, hogy nem bírtam leállni, mint egy beakadt droid, szikrázva gyártom az édes, illatos főzeteket, egy 4személyes átlagcsalád éves adagját gyártottam le már most, csak a meggyszezon alatt...

Struccot, zsiráfot, korallsteaket mostanában nem nagyon ettem, de említésre méltónak gondolom két csodálatos grillpác felfedezését, egy currys joghurtosat meg egy szójás-gyömbéres-nádcukros-chiliset, amiknek a gondolatától is elérzékenyülök per pillanat.


Fentiek dokumentálása viszont jelenleg nem lehetséges, mert én most bizony bedobom a kedvenc candypink fürdőruhámat egy kofferba másik tizenöt kiló teljesen felesleges gönc mellé, és elhúzok a tengerparta. Yeeehaaaa.

Ölel mindenkit,
Gourmandula


ps: ja, megint elfelejtettem a GM szülinapot. Most ráadásul 8 napon túl sebeztem. Egy megoldás van: GMát mostantól kortalannak tekintem.

10 megjegyzés:

Ízbolygó írta...

Na szevasz! És viszlát! Itthon várlak!
Lekvárt cserélhetnénk:-)

nana írta...

jó nyaralást! én is várlak vissza! :)

Mindennapi Manna írta...

Vörösboros limoncellos meggy kipróbálva. Osztogasd, imádni fognak!

gastro vazze írta...

Jó nyaralást:)))
Soundon én is bedobtam (rögtön 2) gyrost a bejárattól nem messze, reggel 6-kor .... égett a gyomrom előtte..utána csak egy picit :)

gastro vazze írta...

ja igen! én VENNÉK (figyeld beinditom a bizniszt) a lekvárjaidból szívesen. :)

Gourmandula írta...

hello alles,
köszönöm a jókívánságokat, már itt is vagyok. :)
ÍB: hamarosan arra gurulok, eldobok neked egy tégellyel. :)
gastrovaze: ha Te az sa vagy új néven :),kapsz egy lekit ingyé', ha ÍB felé gurulok, úgyis útba esik a cuki, otthagyom vmelyik munkaerőnél, azt majd jól meglepődhetsz. :)
remélem még nem romlott meg egyik sem.

nana írta...

nagyon finomak :) már alig van belőlük.
még egyszer nagyon köszi :)

Gourmandula írta...

:))

gastro vazze írta...

én vagyok az:)
de drága vagy, de szóljál előre, hogy mikor és akkor kapsz cserébe aji vajastésztát 144 réteggel, ahogy kell - és fogok kérni tőled recepteket ide... Mondjuk csinálhatnál belőle mindenféle canapé kosárkákat :))))) (vagy amit akarsz)

Gourmandula írta...

DEAL. :) (ha hazaértem a balcsi közepéről, majd jelentkezem. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin