tag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post7227297550052824807..comments2024-03-07T08:11:15.745+01:00Comments on gourmandula: Kész szószból mégeccer nem főzünk, ugye.Gourmandulahttp://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-7059524179186780422008-01-16T01:47:00.000+01:002008-01-16T01:47:00.000+01:00Apukám szuper egy pasas. Anyukám is. :)Aranyos vag...Apukám szuper egy pasas. Anyukám is. :)<BR/>Aranyos vagy! :) Sajnos GBT-re nemtok menni, pedig szívesen vettem volna rajta részt. Legközelebb.Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-41099518516782653992008-01-15T23:12:00.000+01:002008-01-15T23:12:00.000+01:00:)így utólag már érthető a hasonlat:) és egyébként...:)így utólag már érthető a hasonlat:) és egyébként még az jutott eszembe, hogy szívesen megismerném Apukádat:) Jó utat, ezek szerint nem tudsz jönni a GBT-re, pedig már éppen személyes felkérést akartam intézni Hozzád ezügyben.. talán majd legközelebb.Doctor Pepperhttps://www.blogger.com/profile/05773825793464881026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-24033162921122323252008-01-15T21:15:00.000+01:002008-01-15T21:15:00.000+01:00dr pepper: ami a babatémát illeti, szal a kismaman...dr pepper: ami a babatémát illeti, szal a kismamanadrágnak van olyan nagyon rugalmas dereka, ehhez a rugalmas derékhez hasonlítottam világom és tudatom, mely viszonylag könyen tágul külső-belső hatásokra. de egyértelmű, hogy ezt a hasonlatot rajtam kívül senki nem bírta követni. van ez így, már megszoktam. :))Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-73672032066934875762008-01-15T18:07:00.000+01:002008-01-15T18:07:00.000+01:00babatémát én is benéztem:):) de a véleményedet osz...babatémát én is benéztem:):) de a véleményedet osztom, érthetetlen számomra, mi szükségük az ilyesfajta kicsinyességre...Doctor Pepperhttps://www.blogger.com/profile/05773825793464881026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-33838069716339413352008-01-15T16:18:00.000+01:002008-01-15T16:18:00.000+01:00Kedves Gourmandula!Teljesen igaza van abban, hogy ...Kedves Gourmandula!<BR/><BR/>Teljesen igaza van abban, hogy a fahéjas-paradicsomszósz egy üveges <BR/>termék volt, és már csak az Ön, illetve az olvasók lelkiismeretén múlik, <BR/>hogy elhiszik-e, hogy tervben volt a szósz elkészítése, amire sajnos az <BR/>idő rövidsége miatt nem került sor. Őszintén szólva, soha nem történt <BR/>máskor sem hasonló a főzések során és bizton állíthatjuk, a <BR/>későbbiekben sem fog. Így természetesen az áprilisi marokkói <BR/>főzőbemutatókon is igyekszünk majd e téren máshogy alakítani az este <BR/>menetét.<BR/><BR/>Egyébiránt, mint azt a weboldalunkon is olvashatja: "a főzőcskéink alkalmával az étkek nemzetközi világába kalauzoljuk vendégeinket, akik egészen ízközelből <BR/>ismerkedhetnek meg a különféle kultúrák alapanyagaival és étkezési <BR/>szokásaival. Résztvevőink olyan, - sokszor ismeretlen - összetevőkkel <BR/>találkozhatnak, amelyeket eddig esetleg csak szakácskönyvekben <BR/>láthattak, viszont használatuk, elkészítésük nem volt teljesen <BR/>nyilvánvaló számukra.". <BR/>A Culinaris Ízakadémiának nem missziója az <BR/>emberek megtérítése, létrejöttének oka nem volt más, mint bemutatni a <BR/>boltjainkban található alapanyagokat, termékeket, melyek mellett vásárlóink <BR/>elmennek az üzletben, mert vagy nem tudják, mire és hogyan használható, vagy ha <BR/>tudják is, nem merik megkóstolni.<BR/><BR/>"Az Ízakadémiát minden alkalommal a témában jártas - külföldi vagy <BR/>magyar - séfek vezetik, s az általuk megálmodott ínyencségek zamatát <BR/>ízlelve kísérhetik figyelemmel az aktuális idényzöldségek, és a főzési <BR/>alapanyagok egész tárházából készülő étkek elkészítését." <BR/>A recepteket, mint a leírtakban is látható, a meghívott szakácsok állítják össze; a <BR/>boltban nagyrészt ők is válogatják össze az alapanyagokat, amiket <BR/>használni szeretnének. Mivel a termékek az üzleteinkből származnak, <BR/>természetes, hogy ezeket látni a szakácsok kezében.<BR/><BR/>"A főzőbemutatókra igyekszünk mindig előre készülni, azért hogy például <BR/>a különböző zöldségek, gyümölcsök tisztításával ne a főzésre szánt <BR/>értékes időből raboljunk. Természetesen az izgalmasabb technikák, <BR/>fortélyok mindig bemutatásra kerülnek, ezzel is emelve az este <BR/>hangulatát, és gazdagítva résztvevőink tudását ". Sosem állítottuk azt <BR/>sem, hogy főzőiskoláinkban minden egyes vendégünk főzhet, ha ez <BR/>csalódást okozott Önnek, őszintén sajnáljuk, de ettől még reméljük, jól <BR/>érezte magát a többi főzőbemutatóinkon.<BR/><BR/>Az Ön által említett szósz egyébként, a marokkói úriember saját terméke <BR/>volt, ezáltal kezeskedett is róla, hogy a minősége egyáltalában nem lesz <BR/>rosszabb, mint az eredetileg tervbe vett frissen készült szószé. Nem <BR/>mellékes az sem, hogy mi - a Culinaris munkatársai - is használunk előre <BR/>elkészített szószokat, mert legtöbbjük olyan "titkos összetevőket" is <BR/>tartalmaz, melyek ismeretének hiányában nem mindig reprodukálhatóak, <BR/>illetve természetesen önmagukban is remekül megállják a helyüket. <BR/>Egyébként nyilván mások is élnek ezzel a lehetőséggel.<BR/><BR/>Végezetül pedig - fáradozását és biztatását megköszönve -, ha már a paradicsom a kedvence, örömmel ajánlunk fel egy kis válogatást különböző paradicsom-vetőmagjainkból, hogy otthon, a saját kertjében vagy erkélyén termeszthessen belőlük. Ajándékát a Perc utcai boltunkban veheti át, de kérésére szívesen postázzuk is!<BR/><BR/>Üdvözlettel:<BR/><BR/>CulinarisAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06345706719600053491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-68241462062851043762007-12-08T13:26:00.000+01:002007-12-08T13:26:00.000+01:00Certaldo! óóóóóóóóó, pirulok, na neeee... :))) kös...Certaldo! óóóóóóóóó, pirulok, na neeee... :))) köszönöm a bókot!! :)Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-42448657363423125142007-12-07T21:55:00.000+01:002007-12-07T21:55:00.000+01:00Sziasztok! Eddig csak némán olvastam e - szerintem...Sziasztok! Eddig csak némán olvastam e - szerintem különlegesen színvonalas - blogot, de most nem állom meg szó nélkül: mélységesen egyetértek minden szóval. Egy olyan társaság, mely ennyire magasra tette a lécet (és az árait is) NEM viselkedhet így. Semmiféle okból. Pont pár napja beszéltem erről az egyik tulajdonosnak (vásárlás közben), mert nem tudtam elmenni szó nélkül egy hasonlóan negatív élményem mellett. Ettől függetlenül én is beneveztem néhány tavaszi eseményre, remélem a szavaink nyomán addigra már tapasztalható majd változás. Őskaján ügyben nagyon beszállnék, ha kell szervezek is. Zsuzsa, az itteni nickem azonos az Indexessel, ha emlékszel: a Gundelban is találkoztunk. :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-28593374753001917522007-12-05T21:38:00.000+01:002007-12-05T21:38:00.000+01:00ápr. 16 :( - a 15. már betelt, amikor vettem. Akko...ápr. 16 :( - a 15. már betelt, amikor vettem. Akkor sajnos nem találkozunk.<BR/><BR/>Chili, vágjunk bele!Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-38803891360600741642007-12-05T15:41:00.000+01:002007-12-05T15:41:00.000+01:00Zsuzsa!Ápr.15, máj.20.Te?Zsuzsa!<BR/>Ápr.15, máj.20.<BR/>Te?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-20144928354728501452007-12-05T13:35:00.000+01:002007-12-05T13:35:00.000+01:00Szerintem ez kétségbeejtő!Akkor el sem akarom képz...Szerintem ez kétségbeejtő!<BR/>Akkor el sem akarom képzelni mit főzhetnek ott még! Ilyen helyen nem lehet mit tanulni!!!!!cukros szakácsnőhttps://www.blogger.com/profile/05087954023482849991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-76104199017261508542007-12-05T10:26:00.000+01:002007-12-05T10:26:00.000+01:00"6-12 fős csoportoknak szervezünk 2 napos főzési, ..."6-12 fős csoportoknak szervezünk 2 napos főzési, sütési, kóstolási programot. Menüsorokat együtt készítjük - előételek, főételek, desszertek- alapanyagokkal ismerkedjünk, bor-étel íz harmóniát gyakoroljunk"<BR/><BR/>Ez az étterem honlapja: http://www.oskajan.hu/<BR/>Ha összejönne egy csapat, szívesen csatlakoznék én is!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-24436249472581166772007-12-05T09:30:00.000+01:002007-12-05T09:30:00.000+01:00Chilii, ez az őskaján engem látatlanban is érdekel...Chilii, ez az őskaján engem látatlanban is érdekel!<BR/><BR/>Ízbolygó, melyik olaszra mész jövőre? Nekem is van egy jegyem.<BR/><BR/>Gourmandula, a gázműveknél már voltál korábban?Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-21979856005012313092007-12-05T08:11:00.000+01:002007-12-05T08:11:00.000+01:00Vagy csak sötét vagyok hozzá:-)Vagy csak sötét vagyok hozzá:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-35763656607350124592007-12-04T18:41:00.000+01:002007-12-04T18:41:00.000+01:00ja! leesett! neeeem, csak egy - ezek szerint - írá...ja! leesett! neeeem, csak egy - ezek szerint - írásban nem érthető - hasonlat volt. :DDDGourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-31251378268501526452007-12-04T18:37:00.000+01:002007-12-04T18:37:00.000+01:00Ízbolygó: ja, egyébként az olaszon én is gondolkod...Ízbolygó: ja, egyébként az olaszon én is gondolkodtam...de most nincs hozzá túl sok kedvem. Mondjuk olasz szakács dől a fakanalába, mintsem ilyen kompromisszumot hozzon. Hamarosan én nyitok egy gasztroboltot, komolyan mondom...<BR/>Aranyos, hogy gratulálsz, de milyen babához is? sztem vkivel összekeversz... :)<BR/><BR/>Chili: elvenni a kedvedet nem akartam... egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni, max nem 9 rugóért (2008as ár), náluk. No de mi ez az Őskaján főzőtúra?Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-17485014434162505882007-12-04T14:51:00.000+01:002007-12-04T14:51:00.000+01:00szóval semmi titok, semmi misztikum? :( akkor úgy ...szóval semmi titok, semmi misztikum? :( akkor úgy látom továbbra is az Őskaján főzőtúráját kell megcéloznom. jó lenne ha összejönne egy lelkes kis gasztroblogger csapat, mert legalább 6 fő kell hozzá ha jól emlékszem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-32969459854844285402007-12-04T14:38:00.000+01:002007-12-04T14:38:00.000+01:00Egyetértek a posttal és a kommenteddel is. Mégis b...Egyetértek a posttal és a kommenteddel is. Mégis befizettem jövőre az olaszra meg a franciára, háha lesz egy dolog, ami újdonság és amire azt mondom, megérte elmenni. Remélem, az olasznál nem kész paradicsommártásból fogunk sugot készíteni. Én speciel az önpromótól vagyok rosszul... Szerintem annyira egyértelmű, hogy az általuk vezett főzőiskolában felhasznált dolgokat (horror áron) náluk meg is lehet venni, miért kell ez folyamatosan elmondani?! Én azon szoktam "puffogni", ha az osztrák sógoroknál betévedek egy sima közértbe, ahol a Culinaris árukínálatának 70 %-t simán meg lehet vásárolni, töredékáron. De hát a monopol helyzet ugye az monopol helyzet marad, míg nem vetemedek valaki olyasmire, hogy ilyesmit nyisson.<BR/>Ps: Gratulálok a babához!:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-86394809208948980892007-12-04T13:19:00.000+01:002007-12-04T13:19:00.000+01:00az itt rendezett főzőestek eddig mindig tartogatta...az itt rendezett főzőestek eddig mindig tartogattak újdonságot, és bár a teljes menüsör sosem volt meggyőző, de ez természetes, és mindig volt egy fogás, ami miatt megérte. Viszont ne várjon senki csodát, ezek laza esti programok, ha már középhaladó szinten van az ember, számára új technikát, spira hókuszpókuszt nemigen tartogat. Legközelebb a gázművekhez megyek, ott saját főzőpultot is kap az ember, nem csak megfigyelő.Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-37452492473576210112007-12-04T10:56:00.000+01:002007-12-04T10:56:00.000+01:00én még sosem jártam ilyen főzőesten, (mert vidéki ...én még sosem jártam ilyen főzőesten, (mert vidéki volnék, az éjszakai tömegközlekedés meg nincs megoldva kis hazánkban, minegy egy más lapra tartozik) de én ezeket mindig valami titokzatos, misztikus dolognak gondoltam, ahol olyan titkokat árulnak el, amit csak ŐK tudnak. :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-68078491564202027992007-12-04T08:35:00.000+01:002007-12-04T08:35:00.000+01:00Igazságod vagyon.Igazságod vagyon.Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/14876159188894070990noreply@blogger.com