tag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post6687555269120128479..comments2024-03-07T08:11:15.745+01:00Comments on gourmandula: Csokivulkán (csokoládé soufflé)Gourmandulahttp://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-9773976848724463272010-09-09T17:34:46.994+02:002010-09-09T17:34:46.994+02:00Szia Mariann!
Azóta többször is készült, slégerter...Szia Mariann!<br />Azóta többször is készült, slégertermék, szal mondhatom, hogy kiborításban van tapasztalatom. :)<br />simán kijön, hagyni kell 1 percet magához térni a sütőből kivétel után, késsel megbizergálni a peremét, tányért rátenni a tetejére, hirtenen megfordít, ha kell, picit rázogat és kicsusszan illedelmesen, ahogyan kell. <br />Sok sikert hozzá! :)Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-69419271254259226382010-09-09T15:11:30.934+02:002010-09-09T15:11:30.934+02:00alig várom, hogy kipróbáljam, ez az egyik kedvenc ...alig várom, hogy kipróbáljam, ez az egyik kedvenc desszertem, de kevés helyen igazán finom!<br />arról,hogy hogy jön ki a formából, több helyen is olvastam, az egyik ötlet, amit jónak tartok, ha a vaj mellé még megszórjuk valamivel, pl. liszt helyett csokiporral, akkor nem tapad az edény oldalához és könnyen kicsúszik..<br />köszi a receptet, mielőbb kipróbálom, mert nagyon megkivántam :))<br />MariannAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-31995681635810410312009-05-30T23:10:53.870+02:002009-05-30T23:10:53.870+02:00Nagyon örülök! :))
Amikor kiveszem a sütőből, hagy...Nagyon örülök! :))<br />Amikor kiveszem a sütőből, hagyom kb 5 percig hűlni, aztán késsel finoman a karimáját végighúzom az edényben, a formára teszek egy tányért, és megfordítom. Így már fejjel lefelé van a forma, picit rácsapkodok, ha mágától nem adná magát. Nekem így simán kicsusszant. <br />És sütés előtt ecsettel szoktam kikenni a vajat, úgy egyenletes.Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-63273522806002304352009-05-30T22:36:40.732+02:002009-05-30T22:36:40.732+02:00Szia!
Nagyon köszi, életem első souffléja volt, de...Szia!<br />Nagyon köszi, életem első souffléja volt, de hála neked, osztatlan tetszést aratott... egy kérdés: miután gyönyörűen megsült, végül a souffléformából kellett kiegyük, mert nem birtam kiszedni, rögtön összetört (ugye a folyós töltelék kikivánkozott). Jobban ki kéne vajazni? V kevesebb ganache-t tegyek bele (bár szerintem az vétek :) )<br />Köszi és minden jót, még sok ilyet légyszi!Fekete Szilviahttps://www.blogger.com/profile/07322634053677695029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-18091561239330423562009-03-09T15:38:00.000+01:002009-03-09T15:38:00.000+01:00Ehhez a tésztához nem kell só.. Az egyetlen fontos...Ehhez a tésztához nem kell só.. Az egyetlen fontos kritérium, hogy jó minőségűek legyenek az alapanyagok: ha a felhasznált csokoládé látott kakaót (hiszen az olvasztott csoki a lelke a tésztának!), a tojást tojó tyúk napfényt, a cukor pedig répa vagy nád formájában alulról vagy felülről szagolt jófajta földet, akkor nem lehet a tészta sem ízetlen. Szerintem továbbra is az egyik legcsodálatosabb darab, amit valaha ettem, de lehet, hogy ezzel is csak magamat minősítem, ill. újabb bizonyíték, hogy nem vagyunk egyformák, amivel persze semmi baj nincsen. :)Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-40435203409612757002009-03-09T14:58:00.000+01:002009-03-09T14:58:00.000+01:00A tésztája ízetlen.. Só hiányzik belőle, vagy vala...A tésztája ízetlen.. Só hiányzik belőle, vagy valami.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-90377304975618661462009-01-28T17:05:00.000+01:002009-01-28T17:05:00.000+01:00Kész, végem van. Ez valami gyönyörűség. Azt hiszem...Kész, végem van. Ez valami gyönyörűség. Azt hiszem ezt hamarosan kipróbálom, aztán mehetek 1 számmal nagyobb nadrágot venni.<BR/>Ha van kedved és időd akkor légyszíves írjál, 5 olyan dolgot ami nálad függőséget okoz.Valihttps://www.blogger.com/profile/09841109698040313827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-85660195386190003972009-01-27T15:13:00.000+01:002009-01-27T15:13:00.000+01:00őrjítő a csokilávád!!ha van kedved és időd, megírh...őrjítő a csokilávád!!<BR/>ha van kedved és időd, megírhatnád, mit olvastál tavaly: http://grenadinegasztro.blogspot.com/2009/01/konyvek.htmlGrenadinehttps://www.blogger.com/profile/02404733421610013299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-30411784994979054932009-01-27T13:06:00.000+01:002009-01-27T13:06:00.000+01:00A Rádayban van/volt egy étterem, azt hiszem csak k...A Rádayban van/volt egy étterem, azt hiszem csak kétszer voltam ott, kizárólag a csoki souffléjuként. Ugyanígy nézett ki (na jó persze a tiéd azért szebb ;-), a legdurvább édesség, vanília fagyival kizárólag!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-65946540928590747162009-01-27T10:36:00.000+01:002009-01-27T10:36:00.000+01:00Ja igen, végül elfelejtettem, hogy arra jutottam, ...Ja igen, végül elfelejtettem, hogy arra jutottam, hogy legközelebb nem is narancsos, hanem narancslikőrös ,vagy whiskeys, vagy ilyesmi lesz a töltelék! Mindenképpen alkohol. :))Grand Marnier, hmmm... <BR/>Örülök, h mindenkinek így tetszik! :)Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-10698140819127148802009-01-27T10:10:00.000+01:002009-01-27T10:10:00.000+01:00Fantasztikusan néz ki! Én már csináltam a Mr.Ramsa...Fantasztikusan néz ki! Én már csináltam a <A HREF="http://izbolygo.extra.hu/?p=561" REL="nofollow">Mr.Ramsay félét</A> meg sima <A HREF="http://izbolygo.extra.hu/?p=170" REL="nofollow">Grand Marnier-s szuflét</A>, de ez olyan minta a kettő ötvözete volna.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-15948573713269516082009-01-27T10:00:00.000+01:002009-01-27T10:00:00.000+01:00Húúúúúúúúúúú, ez tényleg merénylet. Már a látványá...Húúúúúúúúúúú, ez tényleg merénylet. Már a látványától is melegség önti el a lelkemet, vagy a gyomromat? :-))))))Cukroskatahttps://www.blogger.com/profile/00122740355456993478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-89013074127650717052009-01-27T08:43:00.000+01:002009-01-27T08:43:00.000+01:00Úgy látszik, sokan szeretik a csokit. elnézést a k...Úgy látszik, sokan szeretik a csokit. elnézést a kínzásért... :)))<BR/>XT:úgyis tod, h neked bármikor megcsinálom, csak kérned kell. Ez nem küldhető, kötelező az azonnali fogyasztás.<BR/>BB: :) nem is csípett...:) egyébként láttam már wasabis csokit, de az picit nekem is meredek. Ellenben egy narancsos téma nagyon érdekelne.Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-22332160080328163922009-01-27T08:14:00.000+01:002009-01-27T08:14:00.000+01:00Szadista kínzás így korán reggel :-) Csodálatos, é...Szadista kínzás így korán reggel :-) Csodálatos, és a nyálelválasztásomról most ne is beszéljünk :-DChef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-54100814339357740532009-01-27T08:02:00.000+01:002009-01-27T08:02:00.000+01:00Na ezt ki kell próbáljam!Szuper jól néz ki!Na ezt ki kell próbáljam!Szuper jól néz ki!Ottishttps://www.blogger.com/profile/14275790788805309602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-56900955399888668302009-01-27T07:46:00.000+01:002009-01-27T07:46:00.000+01:00Atyaég, mennyire jól néz ki!Ezt a receptet elmente...Atyaég, mennyire jól néz ki!<BR/>Ezt a receptet elmentem.Krisztahttps://www.blogger.com/profile/16476338059033198037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-25001916004326456562009-01-27T07:45:00.000+01:002009-01-27T07:45:00.000+01:00Nagyon jól sikerülhetett a kép alapján ;) Naná, ho...Nagyon jól sikerülhetett a kép alapján ;) Naná, hogy chili került bele nálad ;) Legközelebb meg wasabi? ;)<BR/>Pontosan így készítettem életem első belül folyós csokitortácskáját még 4-5 éve, aztán megismételtem kb. 2-3 éve, csak akkor olyannyira jól sikerült lefagyasztanom a tejszínes csokibelsőt, hogy kívül tök forró volt a tészta és megsült, belül viszont még jéghideg maradt a ganache ;) Én ki voltam akadva az eredményen - vendégeimnek meg külön tetszett a hideg-meleg játék.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-13325614759366274602009-01-27T02:49:00.000+01:002009-01-27T02:49:00.000+01:00Nem hiszem el, hogy kimaradtam a vulkántúrából! Ne...Nem hiszem el, hogy kimaradtam a vulkántúrából! Nem titok, a sajt és a csokoládé számomra két alapvető élelmiszer. A sorrend mindegy. Mihamarabb pótolandó, GSL-lel kóstoló küldhető. Very warm welcome. Persze a lényeg, hogy gratulálok ismételten.. de egyelőre még az irigység zöld szemű szörnyével viaskodom... :Dirsettlerhttps://www.blogger.com/profile/02341070063297896729noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-58051482118862858752009-01-26T23:26:00.000+01:002009-01-26T23:26:00.000+01:00hát ugye? :)))) el se hittem, komolyan, megkönnyez...hát ugye? :)))) el se hittem, komolyan, megkönnyeztem..:)Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-49162653069454344112009-01-26T23:09:00.000+01:002009-01-26T23:09:00.000+01:00Ez igazi csoda! Gratulálok!Ez igazi csoda! Gratulálok!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-91852533266930989072009-01-26T22:52:00.000+01:002009-01-26T22:52:00.000+01:00:) felőled is!! :):) felőled is!! :)Gourmandulahttps://www.blogger.com/profile/13381818907665869559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7108203121787460468.post-24904889885511089702009-01-26T21:05:00.000+01:002009-01-26T21:05:00.000+01:00jól hangzik :) én most a szimpla csoki souffléval ...jól hangzik :) én most a szimpla csoki souffléval kísérletezem, és nagyon izgi :) a sajtlávás krumplivulkán is nagyon tetszik, és jó, h hallani felőled!nanahttps://www.blogger.com/profile/03565624788613133315noreply@blogger.com